Gouwe Huse, Gouda

Projecttype Nieuwbouwproject
Woningtype

Tijdelijke woningen

Aantal 5 2-kamerappartementen van ongeveer 33 m² gebruiksoppervlak
Projectstatus

In voorbereiding

Projectleider

Marlyssa Sonderen 

Start bouw Begin 2025
Verwachte start verhuur Begin 2025 
Verwachte oplevering

Voorjaar 2025

Duurzaamheidsmaatregelen   n.t.b.

Dit project is een gezamenlijk initiatief van Mozaïek Wonen, de gemeente Gouda en het Leger des Heils. Gouwe Huse is een woonvorm naar het idee van Skaeve Huse. Deze woningen zijn bedoeld voor mensen die door een opeenstapeling van problemen ernstige overlast veroorzaken in hun omgeving. Deze mensen zijn gebaat bij een zelfstandige woning in prikkelarme omgeving. Het Leger des Heils biedt de huurders woonbegeleiding vanuit een beheerderruimte op dezelfde locatie. Gouwe Huse is de Goudse variant van de woonvorm Skaeve Huse.

Locatie
De Gouwe Huse worden gerealiseerd aan de Voltaweg. Deze locatie is aangewezen door de gemeente Gouda. Het terrein krijgt een eigen ontsluiting aan de Voltaweg. De locatie is prikkelarm en in de nabijheid van voorzieningen.

Praktische zaken
Er wordt gebruikgemaakt van verplaatsbare, modulaire woningen. De omwonenden hebben meegedacht over de inrichting van het terrein. De woningen krijgen een eigen buitenruimte (betegeld terras). Verder komt er een gemeenschappelijke fietsenberging en scootmobielstalling. Het project wordt in eerste instantie tijdelijk voor een periode van 10 jaar gerealiseerd. Beëindiging of voortzetting van het project is afhankelijk van de evaluaties.