Weideveld Bodegraven

Projecttype Nieuwbouwproject
Woningtype Appartementen en eengezinswoningen
Aantal 32 appartementen, 17 eengezinswoningen
Projectstatus In ontwikkeling
Projectnummer PRO-057 en PRO-058
Projectleider Jan Wildschut
Participatie-medewerker
Opzichter Marjolein Tegelaar
Start bouw December 2022
Verwachte oplevering Begin 2024

In de uitbreidingswijk "Weideveld" aan de oostkant van Bodegraven worden voor Mozaïek Wonen 17 eengezinswoningen en een appartementengebouw gerealiseerd.

Het appartementengebouw bestaat uit 32 woningen van ongeveer 70 m² woonoppervlak. De eengezinswoningen zijn compacte vierkamerwoningen van ongeveer 95 m² met een tuin.

Plattegronden woningen
Het ontwerp van het woongebouw bestaat uit zes verdiepingen. Zes van de 32 woningen zijn tweekamerappartementen (Eén woon- en een slaapkamer) de overige 26 woningen zijn driekamerwoningen (twee slaapkamers en een woonkamer) en worden levensloopbestendig gebouwd: brede deuren, ruime badkamer en zonder drempels. De woningen hebben allemaal een eigen buitenruimte. Op de begane grond komt de entree met lift en de bergingen.

De eengezinswoningen hebben een toilet, keuken en woonkamer op de begane grond en op de verdieping en zolder drie slaapkamers en een badkamer.

Gasloos en energiezuinig
Alle woningen en appartementen worden gasloos en energiezuinig. Dat betekent dat u elektrisch kookt (bij voorkeur via een zuinige inductiekookplaat) en dat de vloerverwarming en het warme water wordt verzorgd door een warmtepomp. Elke woning krijgt een eigen warmtepomp. Alle woningen worden aangesloten op het elektriciteitsnet. 

Huur
Alle 32 appartementen en 17 eengezinswoningen worden sociale huurwoningen. De huurprijzen worden later definitief vastgesteld, de verwachting is dat de huur van de appartementen tussen €580,- en €650,- per maand wordt en de huur van de eengezinswoningen tussen €680,- en €765,- per maand (prijspeil 1-1-2022), exclusief servicekosten. Voor een aantal appartementen en woningen is huurtoeslag mogelijk, afhankelijk van uw gezinssamenstelling en inkomen.

Planning
De bouw is gestart in december 2022. De oplevering van de appartementen en de woningen wordt begin 2024 verwacht. 

Interesse?
Heeft u interesse in een woning? Dan adviseren wij u om u alvast in te schrijven op WoningNet en een profiel aan te maken voor de regio Midden-Holland. De kosten zijn eenmalig €23,-. Ongeveer drie maanden voor de oplevering van de woningen starten we met de toewijzing van de woningen. Dan plaatsen we de woningen op WoningNet. U moet dan zelf reageren op één van de woningen. Houd dus WoningNet goed in de gaten.

Op de hoogte
Wilt u op de hoogte blijven van de voortgang van dit nieuwbouwproject? Mail dan uw naam en adres naar info@mozaiekwonen.nl. Dan houden we u op de hoogte. Let op! Dit betekent niet dat u in aanmerking komt voor een woning. U moet nog steeds zelf reageren via WoningNet.