Zuidelijke Stempel Oost

Projecttype

Sloop/Nieuwbouw als onderdeel
wijkontwikkeling Gouda-Oost

Woningtype Appartementen en eengezinswoningen
Aantal 28 appartementen en 20 eengezinswoningen
Projectstatus In voorbereiding
Projectnummer PROJ-049
Projectleider Jan Wildschut
Participatie-medewerker Mariska Arron
Opzichter Dennis Lindhout
Start bouw Tweede kwartaal 2023
Verwachte oplevering Najaar 2024

In het kader van de wijkontwikkeling in Gouda Oost voeren de gemeente Gouda, Woonpartners Midden-Holland en Mozaïek Wonen samen een aantal projecten uit. Doel van het project is het opknappen van het gebied, zodat een betere en prettigere wijk ontstaat.

Nieuwbouw door Mozaïek Wonen
Er worden drie gebouwen (60 flatwoningen) aan de Eendrachtsweg en Verzetslaan gesloopt door Mozaïek Wonen. Hierdoor komt er ruimte voor een appartementengebouw met 28 sociale huurappartementen ('blok 5' in de afbeelding) en 2 rijen met in totaal 20 eengezins sociale huurwoningen ('blok 4' in de afbeelding), in een groene omgeving. Mozaïek Wonen heeft een bouwovereenkomst met de aannemer bouwbedrijf Kroon & De Koning getekend. Op dit moment wordt er gewerkt aan het voorlopig ontwerp van de woningen.

Globale planning
Het terrein wordt in opdracht van de gemeente verder opgeruimd en klaar gemaakt voor de nieuwbouw. Denk hierbij aan het verwijderen van oude leidingen, voorbelasten van de grond met zand, aanleg van nieuwe riolering en aanleg van (tijdelijke) bouwwegen. De gemeente is hier in 2021 en 2022 mee bezig. Eind 2022 wordt de bouwvergunning ingediend. Zodra dit is goedgekeurd kan er gestart worden met de bouw. De verwachting is dat dit in het tweede kwartaal van 2023 is. De oplevering wordt verwacht in najaar 2024.

Heeft u intresse in een woning?
Dan adviseren wij u om u alvast in te schrijven op WoningNet en een profiel aan te maken voor de regio Midden-Holland. De kosten zijn eenmalig €23,-. Ongeveer drie maanden voor de oplevering van de woningen start de verhuur. Dan plaatsen we de woningen op WoningNet. U moet dan zelf reageren op één van de woningen. Houd dus WoningNet goed in de gaten.

Voor meer informatie over het plan kunt u ook terecht op de website van gemeente Gouda.

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op onze website? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.