Projecten

Lees voor
Projecten
Wonen aan de Winterdijk

Wonen op de Winterdijk betekent wonen in een levendig en betrokken wooncomplex waar iedereen oog heeft voor elkaar en waar bewoners zich verbonden voelen met elkaar en hun omgeving. De huurders onderhouden contact met elkaar en organiseren  naar behoefte zo nu en dan samen bewonersactiviteiten. De nadruk ligt op samen leven en omkijken naar elkaar. 

De huurders vormen samen een (nog op te richten) woonvereniging zodat iedereen een steentje kan bijdragen aan het samen leven en het creëren van een levendige bewonersgroep. Dit betekent dat de vereniging zorgt voor een nette recreatie- en wasruimte en ervoor zorgt dat activiteiten worden georganiseerd om de bewoners te verbinden. Tevens zorgt zelfbeheer er voor dat de bewoners zich meer verbonden voelen met  elkaar en met de activiteiten die georganiseerd worden voor de gemeenschap. Hiervoor zoeken we jongeren die naast hun huurderschap iets willen bijdragen aan het project en deel willen uitmaken van een van de nog op te richten werkgroepen. Denk hierbij aan een activiteitencommissie, tuincommissie of klusteam. Meer informatie hierover hoor je tijdens de selectieprocedure.

Ontmoetingsruimte
Centraal onderdeel van het woonconcept is de collectieve ontmoetings- en recreatieruimte. De ontmoetingsruimte heeft als doel om bewoners bij elkaar te brengen en kan worden gebruikt voor het organiseren van activiteiten. Naast de ontmoetingsruimte is er ook een werkruimte voor de allround beheerder van Mozaïek Wonen. De woonvereniging neemt de ontmoetingsruimte in beheer.

Voor wie?
Alle woningen aan de Winterdijk worden verhuurd middels tijdelijke contracten. De soorten tijdelijke huurcontracten die toegepast worden zijn 5 jaar durende contracten voor jongeren (18 tm 22 jaar), starters (23 t/m 27 jaar). Je bent zelf verantwoordelijk om op tijd een nieuwe woonruimte te vinden.

De woningen
Er worden 7 studio's / eenkamerwoningen aangeboden voor jongeren van 18 tot en met 22 jaar. Er worden 18 tweekamerwoningen aangeboden aan startende jongeren van 23 tot en met 27 jaar. De woningen worden aangeboden op woningnet en huurders worden geselecteerd op basis van hun motivatie. De overige woningen worden gereserveerd voor spoedzoekers en mensen met begeleiding op maat.

Aanmelden
De toewijzing van de woningen aan de  Winterdijk verloopt net iets anders dan bij andere woningen. Vanwege de specifieke eisen die komen kijken bij het huren, wordt er gebruik gemaakt van een selectieprocedure. Hierbij wordt een selectie gemaakt van huurders die op de woningadvertentie reageren en geschikt zijn voor de betreffende woning. Vervolgens worden de geselecteerde kandidaten benaderd om een motivatieformulier in te vullen. Op basis van de verstuurde motivatieformulieren maken we een tweede selectie van kandidaten. Met deze kandidaten plannen we een individueel intakegesprek in. Houd Woningnet in de gaten om te zien of er een woning vrij is.

Veelgestelde vragen Wonen aan de Winterdijk.pdf

En waar worden die tijdelijke houten woningen op geplaatst? De fundering van de oude basisschool en die stalen frames:


Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op onze website? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.