Ik ben huurder
Lees voor
Ik ben 
Huurder
Wonen en zorg

Als niets helpt en de overlast blijft, dan kan een juridische procedure worden gestart. Deze is erop gericht om het huurcontract van de overlastgever te ontbinden. Besef wel dat niemand zomaar uit zijn huis kan worden gezet. Alleen de rechter kan een huurovereenkomst ontbinden en ontruiming van de woning uitspreken. Dat doet een rechter niet zomaar. Hij baseert zijn oordeel altijd op voldoende (schriftelijk) bewijsmateriaal, zoals overlastmeldingen (zie stap 3).

Politie
Bij overlast die direct moet stoppen, bijvoorbeeld dreunende muziek om drie uur ’s nachts, kunt u het beste direct de politie bellen op 0900 - 88 44. We stellen het erg op prijs als u ons de volgende dag ook even informeert.

Veilige leefomgeving
Kijk op www.burgernet.nl of www.veiliggouda.nl voor informatie over een veilige leefomgeving. Geeft u ook uw melding aan ons door. De politie mag namelijk veelal geen informatie doorspelen.

Meldpunt woonomgeving
Voor bijvoorbeeld over zwerfvuil of slechte bestrating, kunt u terecht bij het meldpunt woonomgeving van uw gemeente.


Door maatregelen van de overheid –scheiden van wonen en zorg- is de verwachting dat huurders langer zelfstandig blijven wonen in een ‘gewone’ woning. Zij zijn dan meer aangewezen op mantelzorg of vragen thuishulp of een aanpassing van de woning aan.

Verhuizen, hoe pak ik dat aan? 
Wanneer u erover denkt om naar een kleiner, of gelijkvloerse woning te verhuizen, komen er waarschijnlijk veel vragen naar boven. Wat past bij uw wensen en behoeften? Waar moet u beginnen? Of overweegt u uw woning aan te passen? Op deze
vragen proberen wij zo goed mogelijk antwoord te geven in de folder Verhuizen, hoe pak ik dat aan?

Voor informatie over wonen, welzijn en zorg kunt u kijken op diverse websites zoals hieronder genoemd.

WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning)
Aanvragen voor thuishulp of een aanpassing van de woning lopen via de WMO.
Klik op onderstaande link van uw gemeente voor informatie over de WMO.

Gemeente Gouda
Gemeente Bodegraven-Reeuwijk
Gemeente Zuidplas
Gemeente Krimpenerwaard

Hulp nodig?
Ga naar de online marktplaats Zorg voor elkaar voor vrijwillige en professionele hulp in Gouda.

Op de website vindt u enthousiaste vrijwilligers en professionals bij u in de buurt in Gouda. Zij willen u graag helpen met alledaagse dingen als boodschappen doen, leren omgaan met de computer, maar bijvoorbeeld ook met de verzorging. U kunt zich hier gratis registreren en vervolgens eenvoudig uw hulpvraag plaatsen.

Wilt u zelf vrijwilliger worden?
Dan kunt u zich op deze website aanmelden.

Andere websites waar u informatie kunt vinden over wonen en zorg zijn:
www.vierstroom.nl
toegangspunt hulpvraag Gouda 
www.zorgpartners.nl


Mozaïek Wonen heeft in de entrees van een aantal woongebouwen borden geplaatst waarop de ‘Woonafspraken’ voor woongebouwen helder op een rij staan. Het netjes houden, doe je met elkaar.

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op onze website? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.