Energie besparen

Mozaïek Wonen wil u helpen te besparen op uw energiekosten en dus op uw woonlasten. Maar ook wil Mozaïek Wonen dat haar huurwoningen in 2022 gemiddeld het groene energielabel B hebben. Dat is goed voor het milieu. Zo slaan we twee vliegen in één klap.

Zelf energie besparen 

Door zelf goed te letten op uw energieverbruik kunt u vele euro's besparen op uw energierekening. En het is nog goed voor het milieu ook.

Tips:

  • Douche niet langer dan 5 minuten per keer.
  • Installeer een waterbesparende douchekop.
  • Zet de verwarming standaard een graad lager, maar niet lager dan 15 graden.
  • Zet een uur voordat u naar bed gaat de verwarming lager.
  • Vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen.
  • Doe het licht uit in ruimten waar niemand is.
  • Zet een sensor op de buitenlamp.
  • Zet uw PC en randapparatuur uit in plaats van stand-by.

Nog meer energiebespaartips 

Zonnepanelen

Met de stroomopbrengst van zonnepanelen kunt u ook besparen op uw energiekosten. Van 2018 t/m 2021 gaat Mozaïek Wonen wijkgericht aan de slag met het plaatsen van zonnepanelen op zo’n 3.850 huurwoningen, waarvan circa 1.615 eengezinswoningen en circa 2.235 appartementen.
Om de woningen te voorzien van zonnepanelen is Mozaïek Wonen een samenwerking aangegaan met Sungevity voor de eengezinswoningen en Ecorus voor de appartementen.

Zodra uw wijk aan de beurt is, ontvang u daarover een bericht.

Aanbod eengezinswoningen
Wanneer u zonnepanelen op het dak wilt plaatsen, investeert Mozaïek Wonen. De woningcorporatie koopt de zonnepanelen en zorgt dat de panelen geplaatst en geïnstalleerd worden. Als huurder betaalt u vervolgens een maandelijkse vergoeding voor het gebruik van de panelen. Deze vergoeding is lager dan de besparing die wordt gerealiseerd met de zonnepanelen. Zo bent u  goedkoper uit en bespaart u op de woonlasten.

Geschikte en niet geschikte woningen
Sungevity onderzoekt welke woningen voordeel kunnen hebben van zonnepanelen. Daarbij kijken ze naar de ligging en dakhelling.

Het kan zijn dat het dak van uw woning niet geschikt is voor zonnepanelen.
Daar kunnen drie redenen voor zijn:
-Uw dak is niet groot genoeg;
-Uw dak is niet gunstig gelegen ten opzichte van de zon;
-Er zijn schaduwplekken op het dak, door bijvoorbeeld bomen of gebouwen in  de omgeving.

De stroomopbrengst van de zonnepanelen is dan lager dan de vergoeding die Mozaïek Wonen  rekent. U heeft dan ook geen financieel voordeel van de zonnepanelen. Daarom krijgt u van Mozaïek Wonen geen aanbod om aan dit project deel te nemen.

Lees meer in de veel gestelde vragen en het stappenplan.

Isolerende maatregelen

Mozaïek Wonen investeert naast energieopwekkende zonnepanelen ook in energiebesparende  maatregelen zoals het isoleren van woningen. Hierdoor bespaart u als huurder op de energiekosten. Bovendien zorgt isolatie voor meer wooncomfort én het is goed voor het milieu.

Belangrijk om hierbij te melden is dat Mozaïek Wonen de huurprijs niet verhoogt als gevolg van deze isolerende maatregelen.

Kijk bij op deze website bij onderhoudsprojecten waar we bezig zijn met isolerende maatregelen of binnenkort aan de slag gaan.