​Praat, denk en doe mee

 U huurt een woning van Mozaïek Wonen en weet als geen ander wat er speelt in uw buurt of wooncomplex. Daarom nodigen wij u van harte uit met ons mee te praten en mee te werken aan uw buurt zodat u er met plezier woont.

Hoe kunt u meedoen?
In veel gevallen behartigt een bewonerscommissie, maar in ieder geval een huurdersvereniging uw belangen naar Mozaïek Wonen. Ook is in uw wijk ongetwijfeld een wijkteam actief dat hetzelfde doet voor alle inwoners van de wijk richting gemeente.

U kunt zelf ook meepraten over of activiteiten organiseren voor uw straat, buurt of wooncomplex. U kunt lid worden van de bewonerscommissie. Is er nog geen bewonerscommissie dan kunt u er een oprichten. Of misschien wilt u liever zelf iets organiseren in uw straat of buurt met een groepje bewoners.

U bepaalt zelf in welke mate u iets bijdraagt aan uw directe buurt. Als u zich inzet voor uw buurt zult u merken dat u zich sneller thuis voelt, omdat het verantwoordelijkheidsgevoel toeneemt of omdat u meer mensen leert kennen. Meedoen kost natuurlijk altijd energie, maar u krijgt er ook veel energie voor terug. Dit meedoen en meedenken noemen we participatie.

Lees meer over Praat, denk en doe mee! en de verschillende vormen van participatie.

Doet u mee?
Neem dan contact op met de huurdersvereniging, bewonerscommissie of medewerkers sociaal beheer van Mozaïek Wonen.

Lees hier waar bewonerscommissie in Bodegraven,  Gouda en Moordrecht actief zijn.