Ik ben huurder
Lees voor
Ik ben 
Huurder

De huur voor de komende maand moet uiterlijk op de 1e dag van de maand op onze rekening zijn bijgeschreven. Veranderingen in het huurbedrag (waarvan u uiteraard bericht krijgt) worden automatisch aangepast wanneer u betaalt per automatische incasso. U hoeft dan zelf niets te doen. Ons rekeningnummer is NL56RABO0116925175.

Mozaïek Wonen adviseert automatische incasso van de huur. Zo wordt op de 1e werkdag van elke maand het juiste bedrag afgeschreven. Bent u het niet eens met een afschrijving? Dan kunt u ‘storneren’. In gewoon Nederlands: de bank is dan verplicht het bedrag meteen terug te storten op uw rekening.

Heeft u nog geen automatische incasso?
Dan kunt u uw betaalwijze aanpassen via MIJN Mozaïek.

Automatische incasso

Mozaïek Wonen adviseert automatische incasso van de huur. Zo wordt op de 1e werkdag van elke maand het juiste bedrag afgeschreven. Bent u het niet eens met een afschrijving? Dan kunt u ‘storneren’. In gewoon Nederlands: de bank is dan verplicht het bedrag meteen terug te storten op uw rekening.

Heeft u nog geen automatische incasso?
Dan kunt u uw betaalwijze aanpassen via MIJN Mozaïek.

AcceptEmail

Mozaïek Wonen maakt gebruik van AcceptEmail. Dit is een digitale acceptgiro die u rechtstreeks van Mozaïek Wonen ontvangt, gewoon in uw eigen e-mail inbox. Met AcceptEmail kunt u snel, veilig en gemakkelijk – met slechts een paar muisklikken - uw huur of huurachterstand betalen. Vanaf uw laptop, tablet of zelfs via uw smartphone. U hoeft geen betaalgegevens zoals IBAN en betaalkenmerk meer in te typen. Dat scheelt u tijd en moeite en u kunt zich niet vergissen bij de betaling. Bovendien ziet u direct dat uw betaling bij Mozaïek Wonen goed is ontvangen. U herkent een AcceptEmail aan het betaalstrookje bovenin de mail.

Internetbankieren

Maakt u tóch liever zelf de huur over met internetbankieren?
Ons rekeningnummer is NL56RABO0116925175.
Zorg dan in ieder geval dat u:

  • tijdig het juiste bedrag overmaakt;
  • de naam van de huurder vermeldt;
  • het klantnummer (HM-nummer) vermeldt;
  • aangeeft wat voor betaling het betreft (huur of servicekosten of andere betalingen).

Zo voorkomt u onnodige aanmaningen en betalingsachterstanden.

MIJN Mozaïek

U kunt via het huurdersportaal MIJN Mozaïek uw huurprijs inzien, eventueel uw betaalwijze aanpassen en de huur betalen. 

Huurtoeslag
Heeft u een bescheiden inkomen en betaalt u een groot deel daarvan aan huur? Dan komt u misschien in aanmerking voor huurtoeslag. Op de website www.toeslagen.nl kunt u zelf een berekening maken. U kunt ook bellen met (0800) 0543.

Twijfelt u of u recht heeft op huurtoeslag? Lees dan de folder.Toeslagen

Ontvangt u huurtoeslag?
Huurtoeslag is een voorschot. Aan de hand van uw inkomen en vermogen beoordeelt de Belastingdienst achteraf pas definitief uw recht op huurtoeslag. Wanneer uw financiële situatie of gezinssituatie verandert, waardoor uw inkomen stijgt, kan dit gevolgen hebben voor uw huurtoeslag.

Wij adviseren u veranderingen altijd meteen aan de Belastingdienst door te geven. Dit doet u via ‘Mijn toeslagen’ op de website van de Belastingdienst. U ziet dan gelijk het nieuwe bedrag van uw huurtoeslag. Zo voorkomt u dat u later moet terugbetalen. Of dat u juist te weinig krijgt.Energietoeslag bij laag inkomen
Het kabinet heeft besloten 2,8 miljoen euro uit te trekken als extra compensatie voor de hoge energieprijzen. Dit bedrag komt boven op de eerder aangekondigde compensatiemaatregelen via de energierekening. Mensen met een laag inkomen ontvangen eenmalig 800 euro als extra compensatie. Bijstandsgerechtigden ontvangen dit bedrag automatisch. Voor andere groepen geldt dat niet: zij moeten zich melden bij hun gemeente. Dat geldt ook voor gepensioneerden met alleen AOW en zelfstandigen met een laag inkomen. Als corporatie vinden wij het belangrijk om huurders te informeren over deze extra compensatie. Voor informatie over een aanvraag en de voorwaarden verwijzen wij u naar uw gemeente. 
Gemeente Gouda               
Gemeente Bodegraven-Reeuwijk
Gemeente Zuidplas
Gemeente Krimpenerwaard

Tijdelijk Noodfonds Energie – heeft u recht op een bijdrage?
Huishoudens kunnen een beroep doen op het Noodfonds Energie als zij voldoen aan de bepaalde voorwaarden. Kijk hier of u er recht op heeft.

Maakt u zich zorgen of u door de stijgende kosten de huur nog wel kan betalen? Neem dan contact met ons op via 0182 - 69 29 69. Wij denken graag met u mee. U kunt ook een e-mail sturen naar info@mozaiekwonen.nl.

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op onze website? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.