Ik zoek een woning

Lees voor
Ik zoek
Een woning

Sociale huurwoning

Wat is een sociale huurwoning?
Een sociale huurwoning heeft een maximale netto huur van € 808,06 per maand (prijspeil 2023).

Bij een sociale huurwoning kunt u in aanmerking komen voor huurtoeslag. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • U bent achttien jaar of ouder.
  • U heeft de Nederlandse nationaliteit of een geldig verblijfsdocument.
  • U bent ingezetene in Nederland (dat betekent dat u een woon- of postadres in Nederland heeft).
  • Uw belastbaar jaarinkomen is niet hoger dan € 44.035,- (éénpersoonshuishouden, prijspeil 2023) of € 48.625 (meerpersoonshuishouden, prijspeil 2023).
    Het inkomen van uw partner of andere meerderjarige huisgenoten wordt daarbij meegerekend. Het inkomen van uw kinderen wordt niet meegenomen in de berekening.

Inschrijven

Wilt u een sociale huurwoning huren in de regio Midden-Holland? Dan moet u zich inschrijven op WoningNet. De kosten zijn eenmalig €23,-. Uw inschrijving is twee jaar geldig en kunt u daarna verlengen. BSN nummer en inkomensgegevens zijn nodig om te kunnen inschrijven.

Voor de gemeente Gouda, Bodegraven en Moordrecht gelden geen bindingseisen.

Woning gevonden?

Heeft u een woning gevonden die u graag wilt huren? Als u op een woning reageert, komt u automatisch terecht op de website van WoningNet.

En daarna?

Alle reacties worden verzameld. Daarna wordt bepaald wie als eerste in aanmerking komt voor elke woning. Daarbij gelden enkele voorrangsregels die u bij de advertentie ziet staan. Als u de eerste kandidaat bent, krijgt u hierover bericht.

Extra kosten

Bij het huren van een nieuwe woning worden de kosten voor de huisvestingsvergunning verrekend.


Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op onze website? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.