Ik zoek een woning
Lees voor
Ik zoek
Een woning
Sociale huurwoning

Wat is een sociale huurwoning?
Een sociale huurwoning heeft een maximale netto huur van € 879,66 per maand (prijspeil 2024).

Bij een sociale huurwoning kunt u in aanmerking komen voor huurtoeslag. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • U bent achttien jaar of ouder.
  • U heeft de Nederlandse nationaliteit of een geldig verblijfsdocument.
  • U bent ingezetene in Nederland (dat betekent dat u een woon- of postadres in Nederland heeft).
  • Uw belastbaar jaarinkomen is niet hoger dan € 47.699,- (éénpersoonshuishouden, prijspeil 2024) of € 52.671,- (meerpersoonshuishouden, prijspeil 2024).
    Het inkomen van uw partner wordt daarbij meegerekend. Het inkomen van uw kinderen wordt niet meegenomen in de berekening.

Inschrijven

Wilt u een sociale huurwoning huren in de regio Midden-Holland? Dan moet u zich inschrijven op Mijn DĀK (voorheen WoningNet). De kosten zijn eenmalig €23,-. Uw inschrijving is twee jaar geldig en kunt u daarna verlengen. BSN nummer en inkomensgegevens zijn nodig om te kunnen inschrijven.

Woning gevonden?

Heeft u een woning gevonden die u graag wilt huren? Als u op een woning reageert, komt u automatisch terecht op de website van Mijn DAK.

En daarna?

Alle reacties worden verzameld. Daarna wordt bepaald wie als eerste in aanmerking komt voor elke woning. Daarbij gelden enkele voorrangsregels die u bij de advertentie ziet staan. Als u de eerste kandidaat bent, krijgt u hierover bericht.

Extra kosten

Bij het huren van een nieuwe woning worden de kosten voor de huisvestingsvergunning verrekend.


Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op onze website? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.