Vrije sector huurwoning

Wat is een vrije sector huurwoning?
Een vrije sector huurwoning is een woning met een netto huur van meer dan € 720,42 per maand (prijspeil 2019).

Met een vrije sector huurwoning krijgt u geen huurtoeslag. Om in aanmerking te komen voor een vrije sector huurwoning moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Uw inkomsten zijn hoog genoeg om de huur en de vaste lasten te betalen. In de praktijk betekent dat: een gezinsinkomen van vier tot vijf maal de maandelijkse huur.
  • Soms kunnen er extra voorwaarden gelden: in een seniorencomplex kunt u bijvoorbeeld alleen wonen als u tot de doelgroep behoort.

Zoek een woning die bij u past
Mozaïek Wonen heeft vrije sector woningen in Gouda, Bodegraven en Moordrecht. Bekijk ons aanbod van huurwoningen op WoningNet om te zien of er een geschikte woning voor u tussen zit. Voor de meeste vrije sector woningen geldt geen minimum of maximum aantal bewoners.

Soms zijn er woningen beschikbaar zonder wachttijd. Die kunt u gelijk bezichtigen en huren. Kijk naar het overzicht van de woningen die 
per direct te huur zijn.

En daarna?
De eerste die reageert, krijgt als eerste gelegenheid om de woning te bekijken. Daarna volgt een gesprek waarin we alle afspraken op een rij zetten en het huurcontract opstellen. Als u het contract heeft getekend, kunt u uw verhuizing in gang zetten.

Eenmalige kosten
Bij het huren van een nieuwe woning worden eenmalige kosten in rekening gebracht bij de eerste verhuurnota van € 125,- voor administratiekosten.