Vrije sector huurwoning

Wat is een vrije sector huurwoning?
Een vrije sector huurwoning is een woning met een netto huur van meer dan € 752,33 per maand (prijspeil 2021).

Met een vrije sector huurwoning krijgt u geen huurtoeslag. Om in aanmerking te komen voor een vrije sector huurwoning moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Uw inkomsten zijn hoog genoeg om de huur en de vaste lasten te betalen. In de praktijk betekent dat: een gezinsinkomen van vier tot vijf maal de maandelijkse huur.
  • Soms kunnen er extra voorwaarden gelden: in een seniorencomplex kunt u bijvoorbeeld alleen wonen als u tot de doelgroep behoort.

Zoek een woning die bij u past
Mozaïek Wonen heeft een klein aantal vrije sector woningen in Gouda, Bodegraven, Gouderak en Moordrecht. Wanneer er één van deze vrije sector woningen vrij komt voor verhuur dan wordt deze niet via WoningNet verhuurd. Doordat het aanbod zo klein is, is er voor de vrije sector woningen een wachtlijst.
Heeft u interesse in een vrije sector woning? Geef dan uw gegevens door aan het Woonservicepunt van Mozaïek Wonen via info@mozaiekwonen.nl. Wij plaatsen u dan op deze wachtlijst. W
ij hebben geen zicht op de wachttijd,  dat hangt er vanaf wanneer de huur wordt opgezegd.

En daarna?
Krijgt de woningzoekende de gelegenheid om de woning te bekijken. Daarna volgt een gesprek waarin we alle afspraken op een rij zetten en het huurcontract opstellen. Als u het contract heeft getekend, kunt u uw verhuizing in gang zetten.

Wachtlijst:

GOUDA 

Op dit moment zijn er alleen 55+ woningen: Olivier van Noortlaan, en de Jac. P. Thijsselaan

MOORDRECHT 

Op dit moment zijn er  2 eengezinswoningen aan de Westendorplaan

BODEGRAVEN 

Op dit moment zijn er 2 appartementen op de Koninginneweg

GOUDERAK 

Op dit moment zijn er 5 eengezinswoningen aan de Dorpsstraat en Het hofje van Tom