Ik zoek een woning
Lees voor
Ik zoek
Een woning
Vrije sector huurwoning

Wat is een vrije sector huurwoning?
Een vrije sector huurwoning is een woning met een netto huur van meer dan € 879,66 per maand (prijspeil 2024).

Met een vrije sector huurwoning krijgt u geen huurtoeslag. Om in aanmerking te komen voor een vrije sector huurwoning moet u aan de volgende voorwaarden voldoen

:

  • Uw inkomsten zijn hoog genoeg om de huur en de vaste lasten te betalen. In de praktijk betekent dat: een gezinsinkomen van vier tot vijf maal de maandelijkse huur.
  • Soms kunnen er extra voorwaarden gelden: in een seniorencomplex kunt u bijvoorbeeld alleen wonen als u tot de doelgroep behoort.

Kans op een vrije sector huurwoning

Mozaïek Wonen heeft een klein aantal vrije sector woningen in Gouda, Bodegraven, Gouderak en Moordrecht. Wanneer er één van deze vrije sector woningen vrij komt voor verhuur dan wordt deze niet via Mijn DĀK (voorheen WoningNet) verhuurd. 

En daarna?

Krijgt de woningzoekende de gelegenheid om de woning te bekijken. Daarna volgt een gesprek waarin we alle afspraken op een rij zetten en het huurcontract opstellen. Als u het contract heeft getekend, kunt u uw verhuizing in gang zetten.

Vrije sector woningen:

Gouda: Alleen 55+ woningen : Olivier van Noortlaan, en de Jac. P. Thijsselaan
Moordrecht: 2 eengezinswoningen aan de Westendorplaan
Bodegraven: 2 appartementen op de Koninginneweg
Gouderak: 5 eengezinswoningen aan de Dorpsstraat en Het hofje van Tom

Heeft u interesse in een vrije sector woning? Geef dan uw gegevens door aan het Woonservicepunt van Mozaïek Wonen via info@mozaiekwonen.nl. Wij plaatsen u dan op deze wachtlijst. Wij hebben geen zicht op de wachttijd,  dat hangt er vanaf wanneer de huur wordt opgezegd.


Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op onze website? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.