Lees voor
Ik ben 
Huurder
Ik ben huurder
Informatiemap huurders

In de informatiemap vindt u informatie over onder andere Mozaïek Wonen, het trots op je buurt fonds, het wonen in een huurwoning, het doorgeven van reparaties en andere belangrijke onderwerpen.


Woonwijzer 2024

We ontvangen dagelijks vele vragen van bewoners over de meest uiteenlopende zaken. Over een verhuizing, een verbouwing, een kapotte deurbel of de toegestane hoogte van het tuinhek. U vindt de antwoorden op veelgestelde vragen in de Woonwijzer.

Informatie over ‘MIJN Mozaïek’

Gemakkelijk, snel en betrouwbaar uw zaken online regelen wanneer het u uitkomt. Dat is MIJN Mozaïek.

Folder ‘Praat, denk en doe mee!’

Wilt u meedenken en meedoen aan activiteiten in uw wooncomplex of straat? Hier leest u informatie op welke manier u uw bijdrage kan leveren.

Informatie over ‘Vocht, ventileren en verwarmen’

Vocht en schimmel in huis zijn heel vervelend. Maar gelukkig kunt u dus zelf veel doen om het probleem te
verminderen of zelfs te voorkomen! In deze folder zetten we de belangrijkste tips op een rij.

Bekijk de folder over vocht, ventileren en verwarmen.


Verhuizen naar een huurwoning

Zoals u zult merken, komt er bij een verhuizing van alles kijken. Daarom geven we u graag alvast wat tips voor een goede start. We hopen dat de verhuizing voorspoedig verloopt en dat u zich snel thuis voelt in uw woning en buurt. Bekijk de folder.

Trots op je buurt fonds

Heeft u een idee om zelf of met uw buren de leefbaarheid in uw wooncomplex of -omgeving te verbeteren? Laat het ons weten. Huurders die zelf aan de slag gaan kunnen we ondersteunen bij het realiseren van het idee. Voor een eventuele beperkte financiële bijdrage heeft Mozaïek Wonen het Trots Op je Buurt Fonds.

Boekje ‘Goede buren’

Wat betekent het om buren te hebben? Hoe houdt u het goed samen? Wat kunt u beter niet doen? Hoe kunt u contact leggen met uw buren? Wat kunt u doen als je buren overlast geven? En wanneer bent u een goede buur?

Op dit soort vragen geeft het boekje ‘Goede Buren' antwoord.

Zelf bellenlijst en apps Gouda

Voor veel vragen kunt u zelf de aannemer of instantie bellen. Heeft u bijvoorbeeld een lekkage dan kunt u zelf RRS bellen. In dit document vindt u handige nummers die u zelf kan bellen.

Zelf bellenlijst en apps Moordrecht

Voor veel vragen kunt u zelf de aannemer of instantie bellen. Heeft u bijvoorbeeld een lekkage dan kunt u zelf RRS bellen. In dit document vindt u handige nummers die u zelf kan bellen.

Zelf bellenlijst en apps Gouderak

Voor veel vragen kunt u zelf de aannemer of instantie bellen. Heeft u bijvoorbeeld een lekkage dan kunt u zelf RRS bellen. In dit document vind u handige nummers die u zelf kan bellen.

Zelf bellenlijst en apps Bodegraven

Voor veel vragen kunt u zelf de aannemer of instantie bellen. Heeft u bijvoorbeeld een lekkage dan kunt u zelf RRS bellen. In dit document vind u handige nummers die u zelf kan bellen.

Informatie over scheiden van vet

Frituurvet en (bak)olie kunt u inleveren bij een inzamelpunt bij u in de buurt. Lees hoe u uw frituurvet en olie goed kan aanbieden.

Informatie over de Papierwinkel

Heeft u vragen over geld, regelingen of schulden? Wilt u hulp bij het ordenen van administratie? Heeft u een brief die u niet begrijpt? Vraag hulp bij de Papierwinkel.

Informatie over het plaatsen van bomen

Als huurder bent u verplicht om de bomen op uw terrein te onderhouden. Mozaïek Wonen helpt hierbij door vragen over het onderhoud te beantwoorden en ziet erop toe dat het onderhoud ook daadwerkelijk gebeurt. Lees meer.

Riool Reiniging Service (RSS)

Riool Reinigings Service RRS is onze specialist voor het ontstoppen, reinigen, inspecteren en lokaliseren van riolering, afvoer, leidingen, vetafscheiders en septic tanks. U kunt zelf contact opnemen en kosteloos een afspraak maken.

Vierstroom

Mozaïek Wonen werkt nauw samen met thuiszorgorganisatie Vierstroom. Dit betekent voor u dat u profiteert van een ruime korting op het lidmaatschap. U betaalt slechts € 1,77 per maand. We kunnen het lidmaatschap van harte aanbevelen. Lid worden van Vierstroom is eenvoudig. Vul het antwoordformulier in en wij zorgen voor de rest. Bent u al lid? Dan zorgen wij dat u vanaf volgend jaar profiteert van onze kortingsregeling (u heeft uw jaarcontributie voor het lopende jaar al voldaan).

Voor meer informatie kunt u bellen met de Zorglijn van Vierstroom op nummer 0182 - 594 500. Vergeet niet te vermelden dat u huurder bent van Mozaïek Wonen.


Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op onze website? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.