Over ons

Lees voor
Over 
Ons

Mozaïek Wonen is een middelgrote woningcorporatie in het Groene Hart. We verhuren ruim 10.000 voornamelijk sociale huurwoningen in Gouda, Bodegraven, Nieuwerbrug, Gouderak en Moordrecht. Wij vinden dat iedereen zich ergens thuis moet kunnen voelen. Wonen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er zijn mensen die het niet kunnen betalen of die bijzondere aandacht en zorg nodig hebben. Mozaïek Wonen is er ook voor die mensen. Mozaïek Wonen staat voor goede, betaalbare en duurzame huisvesting voor mensen met een smalle beurs of die bijzondere aandacht en zorg nodig hebben. Ons streven is om de woonlasten van de huurder laag te houden.

Visie en missie
We zijn van mening dat huisvesting om meer gaat dan alleen het bieden van een huis. In onze steeds complexere en veranderende samenleving is er grote behoefte aan een eigen plek, waar men zich prettig, veilig en gezien voelt. Deze behoefte leidt tot onze missie:

‘Het bieden van goede en betaalbare huisvesting aan mensen - van jong tot zeer oud - met een smalle beurs en aan mensen die voor hun huisvesting bijzondere aandacht en zorg nodig hebben.’

Hier staan wij voor
Onze dienstverlening staat in het teken van de huurder. Daarmee bedoelen we dat we ons werk doen om de huurder tevreden te stellen. Als Mozaïek Wonen vinden wij vier eigenschappen belangrijk. Wij zijn:

Empathisch: Wij begrijpen de huurder. We streven ernaar om vragen en klachten altijd op de juiste manier en op tijd af te handelen. 
Verbindend: We zijn zichtbaar, herkenbaar en aanspreekbaar. Door onze verbinding met de huurder kunnen we de wensen doorgronden en onze dienstverlening daarop afstemmen.
Samenwerkend: Om iets te bereiken, heb je elkaar nodig. Samen werken we aan die zaken die belangrijk zijn voor de huurder. Ieder vanuit zijn eigen kracht, expertise, verantwoordelijkheid en middelen. 
Betrouwbaar: Afspraak is voor ons ook echt afspraak. We doen wat we zeggen. We zijn aanspreekbaar op onze verantwoordelijkheid en het realiseren van gemaakte afspraken.

Strategie en uitdagingen
Onze omgeving verandert snel. Dit vraagt flexibiliteit van ons. We houden rekening met trends en ontwikkelingen en zetten in op bepaalde aandachtspunten. Voor de komende jaren gaan we hard werken aan de volgende zaken:

  • Genoeg betaalbare woningen en uitbreiding van de woningvoorraad
  • Energietransitie en verduurzamen van de woningvoorraad
  • De kwaliteit van ons onderhoud verbeteren
  • Inzetten op leefbaarheid en verbinding met de buurt
  • Onze dienstverlening verder verbeteren

Wil je meer weten over de achtergrond van deze aandachtspunten en hoe wij dit willen bereiken? Bekijk ons ondernemingsplan.

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op onze website? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.