Ik ben huurder
Lees voor
Ik ben 
Huurder
Klachtenprocedure

Bij Mozaïek Wonen doen we ons uiterste best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch kan het voorkomen dat u niet tevreden bent. Als u er niet uitkomt met de desbetreffende medewerker, kunt u een melding maken via het formulier ‘Ik ben niet tevreden’. Wij maken dan werk van uw melding.

1. U geeft door dat u niet tevreden bent.
U vult het formulier ‘Niet tevreden’ in om aan ons te melden waar u niet tevreden over bent. U vindt dit formulier hieronder of op de paginaIk ben niet tevreden.

Let op: voor een eerste reparatieverzoek, het melden van sociale overlast of een klacht over een huisvestingsvergunning helpen wij u graag via een andere weg. Meer informatie vindt u onderaan deze pagina.

Formulier 'Ik ben niet tevreden'

Beantwoord hieronder alstublieft alle vragen. Aankruisen wat van toepassing is. Als er niet genoeg ruimte is, kunt u als bijlage een uitgebreid antwoord toevoegen.

Bent u *
Gegevens
Soort klacht
Heeft u zelf geprobeerd de klacht op te lossen?*
Heeft u over deze klacht eerder contact gehad met Mozaïek Wonen?*
Heeft u schriftelijke stukken met betrekking tot uw klacht? *
Zo ja, Zend alstublieft kopieën van deze stukken mee met dit formulier. Wanneer uw klacht leidt tot een hoorzitting van de klachtencommissie, krijgt u nogmaals gelegenheid om stukken aan te leveren.
Over uw klacht
Wilt u zich bij deze klacht door iemand laten vertegenwoordigen? Dit betekent dat alle correspondentie verloopt via deze persoon.
Zo ja, dan kunt u hieronder de gegevens invullen van degene die u vertegenwoordigt.
Naar aanleiding van uw klacht zullen wij u of uw vertegenwoordiger bereiken per telefoon of per e-mail.
* velden zijn verplicht.
Uw e-mailadres wordt gebruikt om te communiceren over de klacht(procedure)

Versturen

2. Wij nemen de melding in behandeling
Wij ontvangen uw melding en zorgen dat deze in behandeling wordt genomen door de juiste persoon. Wij sturen u binnen 3 werkdagen een bevestiging. Binnen 8 werkdagen neemt een medewerker contact met u op om uw klacht te bespreken.

3. Mozaïek Wonen biedt een oplossing
We nemen uw melding zorgvuldig in behandeling en gaan in gesprek met medewerker(s), leidinggevende en/of directie. Binnen 18 werkdagen na het indienen van uw klacht ontvangt u een inhoudelijke reactie met een geboden oplossing. Als het niet mogelijk is om binnen deze tijd met een oplossing te komen, dan informeren wij u over de reden hiervoor.

4. Bent u niet tevreden over de geboden oplossing?
Indien u niet tevreden bent over de geboden oplossing van Mozaïek Wonen, kunt u een klacht indienen bij de onafhankelijke klachtencommissie. Uw klacht wordt dan een geschil. De klachtencommissie kan uw klacht nogmaals beoordelen. Meer informatie over de klachtencommissie vindt u hier.

Bent u op de goede plek? Via de onderstaande links vindt u de juiste pagina voor uw melding:

  • Een (eerste) reparatieverzoek
  • Het melden van sociale overlast
  • Een klacht over een huisvestingsvergunning kunt u indienen bij de gemeente. Meer informatie vindt u onderaan deze pagina.
  • Klachten over o.a. de hoogte van de huurprijs, de jaarlijkse huurverhoging en de servicekosten kunnen alleen behandeld worden door de huurcommissie. 

Klacht indienen bij de gemeente
Vanaf 1 januari 2024 beschikt iedere gemeente over een meldpunt waar huurders, woningzoekenden en omwonenden terecht kunnen met klachten over ongewenst gedrag van verhuurders of verhuurbemiddelaars. Het is belangrijk dat huurders op deze manier hulp kunnen krijgen bij een klacht. 

De meldpunten van de gemeenten waarin Mozaïek Wonen bezit heeft zijn als volgt:


Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op onze website? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.