​Huurachterstand

Is uw huur niet voor de eerste van de maand bij ons binnen, dan heeft u huurachterstand. U ontvangt dan een schriftelijke herinnering en wordt eventueel door één van onze medewerkers gebeld of thuis bezocht. Dat is niet alleen in ons belang, maar ook in uw belang. Zo proberen we samen de achterstand niet te laten oplopen. Hoe hoger uw huurachterstand oploopt, hoe moeilijker het is om die weer ‘weg te werken’

Telefonisch contact
Wij streven ernaar om snel telefonisch contact met u op te nemen indien uw huurbetaling niet op tijd is gelukt. Daarom bellen wij niet alleen tijdens kantooruren, maar ook ’s avonds (tot uiterlijk 21 uur) of op zaterdagochtend. Indien nodig attenderen wij u erop dat de huur altijd vóór de 1e van de nieuwe maand betaald moet worden.

ls er sprake is van een betalingsprobleem zoeken we samen met u naar een oplossing, bijvoorbeeld in de vorm van een betalings- of inloopregeling. Zo kunnen we samen in veel gevallen voorkomen dat een huurachterstand onnodig verder oploopt.

Hulp bij financiële problemen
Meestal gaat een huurschuld gepaard met andere (financiële) problemen. Wilt u hulp of advies neem dan contact op met het sociaal team Gouda (088) 90 04 321. Meer informatie over het sociaal team vindt u op de website van Sociaal team Gouda.

Ook kunt u bij het loket van de gemeente Gouda in het Huis van de Stad (Burg. Jamesplein 1) informatie krijgen over schuldhulpverlening. Aanmelden voor schuldhulpverlening kan ook via email shv@gouda.nl.

Huurverlaging en huurbevriezing
In het Sociaal Huurakkoord is afgesproken dat huurders met een laag inkomen en een relatief hoge huur een huurverlaging of een bevriezing kunnen aanvragen.

Hoe zit dat nu precies? Wanneer kom je hiervoor in aanmerkingkrijgen? Hoe vraag je het aan en waar controleren wij op? Kijk op de pagina Huurverlaging voor meer informatie of neem contact op met ons Woonservicepunt.

MIJN Mozaïek

U kunt via het huurdersportaal MIJN Mozaïek uw huurprijs inzien, uw huur betalen en eventueel online een betalingsregeling aanvragen.

AcceptEmail
Mozaïek Wonen maakt gebruik van AcceptEmail. Dit is een digitale acceptgiro die u rechtstreeks van Mozaïek Wonen ontvangt, gewoon in uw eigen e-mail inbox. Met AcceptEmail kunt u snel, veilig en gemakkelijk – met slechts een paar muisklikken - uw huur of huurachterstand betalen. Vanaf uw laptop, tablet of zelfs via uw smartphone. U hoeft geen betaalgegevens zoals IBAN en betaalkenmerk meer in te typen. Dat scheelt u tijd en moeite en u kunt zich niet vergissen bij de betaling. Bovendien ziet u direct dat uw betaling bij Mozaïek Wonen goed is ontvangen. U herkent een AcceptEmail aan het betaalstrookje bovenin de mail.

Lees hier meer over het betalen van de huur met AcceptEmail bij Mozaïek Wonen.