Ik ben huurder
Lees voor
Over 
Ons
Nieuwsberichten

Samen met onze huurders en partners werken we aan sterke wijken en buurten. Om dit goed te kunnen doen, willen we graag weten hoe tevreden u als huurder bent over uw woning en uw buurt. 

Samen met onze collega’s, huurders en partners hebben we afgelopen maanden een koers uitgezet voor de organisatie van Mozaïek Wonen. Deze is beschreven in ons Koersplan ‘Samen werken aan sterke wijken’. Veel dank voor het meedenken en meedoen; dat was heel waardevol!

Net als in 2017 en in 2020, voerden we in 2023 een bewonersonderzoek uit. We vroegen naar uw mening over verschillende belangrijke thema’s, zoals de waardering van de woning, de woonomgeving en onze dienstverlening. Maar liefst 2067 huurders vulden de vragenlijst in. Een mooie deelname van ruim 20%!

Bijna alle huurders van Mozaïek Wonen zijn aangesloten bij het glasfonds. Zij betalen hiervoor een kleine maandelijkse bijdrage via de servicekosten. Gebroken ruiten worden daarmee kosteloos door Mozaïek Wonen vervangen. 

Wauw! Vorige week was de onthulling van het prachtige kunstwerk van Laxmi Prithipalsingh. Speciaal voor de bewoners van de Rietgors en Mozaïek Wonen heeft ze een geweldig schilderij gemaakt waar inclusiviteit, vrijheid en (natuurlijk) de rietgors in voorkomen!

Anderhalve week geleden bleek dat Coen Hagedoorn was getroffen door een cyberaanval. Inmiddels is duidelijk geworden dat de digitale omgeving van Coen Hagedoorn (weer) veilig is. Dat betekent dat alle communicatie met hen weer wordt opgepakt. Ook wordt de dienstverlening weer voortgezet zoals voorheen. ‘Alle systemen werken weer en zijn gecontroleerd’, aldus Coen Hagedoorn.

Eind 2022 heeft Mozaïek Wonen zich laten visiteren. Hiermee leggen we verantwoording af over de keuzes die we maken en ons maatschappelijk presteren. We zijn tevreden met het resultaat van de visitatie. Er ligt een mooi rapport met goede cijfers over ons functioneren.

Misschien heeft u een brief ontvangen van de Belastingdienst. Hierin staat dat Mozaïek Wonen uw inkomen heeft opgevraagd. Deze brief heeft dan als onderwerp: Uw verhuurder heeft gegevens bij ons opgevraagd. Het klopt dat wij deze gegevens opvragen. 

Op 22 december ondertekenden Mozaïek Wonen en projectontwikkelaar Janssen de Jong Projectontwikkeling de turnkey-overeenkomst voor de bouw van 18 sociale huurwoningen voor starters. De woningen maken onderdeel uit van nieuwbouwplan ‘Livingstone Park’ in Gouda.

Het is koud buiten. En dan kan het ook behoorlijk glad worden op straat. De meeste stoepen voor onze woongebouwen vallen onder het openbaar gebied. Dit betekent dat de gemeente ook de verantwoordelijkheid heeft om de stoepen en wegen vrij te houden van sneeuw en ijs. Daarvoor strooit ze zo veel mogelijk op belangrijke wegen en stoepen en fietspaden. Het lukt alleen niet altijd om al het openbaar gebied te strooien. Daarom willen we u vragen om mee te helpen.

Mozaïek Wonen en Lens zijn in augustus van start gegaan met het nog verder verduurzamen van het woningbezit van Mozaïek Wonen. We hebben inmiddels al 1.400 woningen voorzien van zonnepanelen, maar we willen nog heel wat woningen verduurzamen. Lens gaat de uitdaging graag met ons aan om verdere verduurzaming en woonlastenbesparing te realiseren voor onze bewoners. 

De Josephbuurt in Gouda bestaat 100 jaar. Zaterdag hebben we dat gevierd met bewoners en oud-bewoners met een buurtfeest. Het was erg gezellig. 

De overheid stelt het verplicht om in iedere woning in Nederland rookmelders op te hangen. Bij brand vallen de meeste slachtoffers door het inademen van rook. Daarom is het uitrusten van uw woning met voldoende rookmelders belangrijk.

Na de hevige regenval krijgen we nog steeds veel telefoontjes over schades. We doen ons uiterste best om alle spoedzaken zo snel als mogelijk op te pakken. 

Bijna alle huurders van Mozaïek Wonen zijn aangesloten bij het glasfonds. Zij betalen hiervoor een kleine maandelijkse bijdrage via de servicekosten. Gebroken ruiten worden daarmee kosteloos door Mozaïek Wonen vervangen. De maandelijkse bijdrage wordt per 1juli 2022 verhoogd naar € 1,40. 

Na de stormen van een paar weken geleden doen de aannemers hun uiterste best om alle meldingen zo snel als mogelijk af te handelen. 

KPN NetwerkNL is al enige tijd bezig met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Gouda in de wijken Bloemendaal, Plaswijck en Goverwelle. Huurders van Mozaïek Wonen die in een flat of appartement wonen, hebben een brief gekregen.

Heeft u nog oude gloeilampen in plaats van LED lampen? Heeft u last van tocht? Staat uw verwarming hoger dan 20 graden? Dan kunt u zeker nog energie en dus ook geld besparen. De gemeente Gouda helpt u daar graag bij.

Ruil uw stoeptegel in voor een vaste plant! - De lente komt eraan, en dat betekent: de tuin in! Vindt u het ook belangrijk dat Goudse tuinen groener worden? Doe dan mee!

Ruil uw stoeptegel in voor een vaste plant! - De lente komt eraan, en dat betekent: de tuin in! Vindt u het ook belangrijk dat Goudse tuinen groener worden? Doe dan mee!

We hebben onze Woonwijzer vernieuwd. In de Woonwijzer vind je gebruiksregels, onderhoudstips, klus- en onderhoudstabellen en geven we antwoord op veelgestelde vragen.

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op onze website? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.